Αρχική σελίδα » Ερευνητικό Έργο του Π.Μ.Σ. » Επιστημονικές Δράσεις » Κατ. "Ειδική Αγωγή"

Κατεύθυνση "Ειδική Αγωγή"

17/03/2015

Επιστημονική Διημερίδα Ειδικής Αγωγής 2015

Σας ενημερώνουμε πως στις 24 και 25 Απριλίου 2015 πρόκειται να πραγματοποιηθεί Επιστημονική Διημερίδα Ειδικής Αγωγής από την Κατ. "Ειδική Αγωγή" του Π.Μ.Σ. "Θεωρία, Πράξη και Αξιολόγηση του Εκπ/κού Έργου" και του Τμήματος Φ.Π.Ψ. του Παν/μίου Αθηνών.

Για να δείτε την Ανακοίνωση, πατήστε εδώ,

και για την αφίσα της Διημερίδας, εδώ.

 

02/05/2014

Διάλεξη κ. Δημητρίου Αναστασίου

Σας ενημερώνουμε ότι πρόκειται να πραγματοποιηθεί διάλεξη του Επ. Καθηγητή Ειδικής Αγωγής στο Τμήμα Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας και Ειδικής Αγωγής του Southern Illinois University Carbondale, κου Δημητρίου Αναστασίου, προσκεκλημένος του Τομέα Παιδαγωγικής του Τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας και της Κατεύθυνσης "Ειδική Αγωγή".

Ο τίτλος της διάλεξης έχει ως εξής:

"Διαφορές στα εθνικά συστήματα ειδικής αγωγής: Κοινωνικο-οικονομικοί παράγοντες και σχέση με σχολική επίδοση"

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 15 Μαΐου, ώρες 19.00 - 21.00, στην Αίθουσα Δρακόπουλου στο Κεντρικό Κτήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Όσοι ενδιαφερόμενοι δηλώσουν συμμετοχή αποστέλλοντας e-mail στη Γραμματεία του Π.Μ.Σ. [thepae@ppp.uoa.gr] μέχρι και τη Δευτέρα 12 Μαΐου 2014, θα λάβουν δύο πρόσφατα άρθρα του κου Αναστασίου σχετικά με τη θεματική της διάλεξής του.

Για να δείτε την πρόσκληση, πατήστε εδώ.

 

Ερευνητικό Έργο Κατεύθυνσης "Ειδική Αγωγή"

Στην Κατ. "Ειδική Αγωγή" αναπτύχθηκε το ακόλουθο ερευνητικό έργο:

• Ερευνητικό πρόγραμμα: "Προβλεπτικοί δείκτες για τη μάθηση του γραπτού λόγου στις πρώτες τάξεις του Ελληνικού Δημοτικού Σχολείου" (Άδεια έρευνας του Υπουργείου Παιδείας με αριθμό πρωτοκόλλου Φ15/819/176733/Γ1) που υλοποιείται από το Πανεπιστήμιο Κρήτης (Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης) σε συνεργασία με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Επιστημονική Υπεύθυνη του έργου είναι η κα Αγγελική Μουζάκη, Επίκουρη Καθηγήτρια. Συμμετοχή των μεταπτυχιακών φοιτητριών: Πλατανιά Κωνσταντίνα, Κωνσταντινίδου Ζωή, Αποστολοπούλου Νίκη, Κανέλλου Μαρία, Κορβέση Ευγενία

• Παρεμβατική μελέτη χρηματοδοτούμενη από τον ΕΛΚΕ ΕΚΠΑ με τίτλο «Ανάπτυξη της αναγνωστικής κατανόησης και της αυτοεκτίμησης μαθητών με Μαθησιακές Δυσκολίες που φοιτούν στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση». Επιστημονικός Υπεύθυνος: Καθηγητής Γ. Σπανός. Μέλη της ερευνητικής ομάδας: Λέκτορας Φ.Αντωνιου, Καθηγήτρια Χ. Νόβα-Καλτσούνη & Καθηγήτρια Α. Γενά.